HOE VEILIG IS JOUW HUIS?

Uit onderzoek blijkt dat er in 70% van de woningen een rookmelder aanwezig is, maar dat er in slechts 35% van de woningen een rookmelder aanwezig is die werkt én op de juiste plek hangt.


Lege batterijen en het zelf onklaar maken van de melder als gevolg van hinderlijke of onjuiste activering, zijn de belangrijkste oorzaken van het niet functioneren van rookmelders. Om deze reden is het plegen van onderhoud en het op de juiste plek plaatsen van de rookmelders minstens zo belangrijk.


En wat dacht u van vluchtverlichting, blusmiddelen en een EHBO koffer? Is dat ook aanwezig zodat je, mocht het toch misgaan, de schade kunt beperken?

VEILIGHEID IN HUIS,

BOOT OF CARAVAN

ROOKMELDER


Rookmelders redden levens!

De meeste slachtoffers van brand vallen door het inademen van rook. Als je slaapt ruik je niets, je neus werkt niet.


Rookmelders zijn van levensbelang, maar niet alleen als je slaapt! Hoe sneller je een brand ontdekt, des te meer tijd en kans je hebt om je huis veilig te verlaten.


Door alle rookmelders aan elkaar te koppelen wordt je ook op tijd gewaarschuwd als je b.v. op zolder bent en er brand uitbreekt in de keuken.

HITTEMELDER


Een hittemelder is een brandmelder die warmte detecteert in plaats van rook om je te waarschuwen bij brand.


Een hittemelder wordt toegepast in ruimtes waar damp, stof of gassen ervoor zorgen dat een rookmelder vals alarm zou slaan zoals:


  • Keukens
  • Garages
  • Natte ruimtes

KOOLMONOXIDE MELDER


Koolmonoxide (CO) is een echte sluipmoordernaar. Het is een gas wat je niet ziet of ruikt, maar als je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben tot zelfs de dood aan toe.


De oorzaak is meestal een verkeerd geïnstalleerd of kapot gastoestel, kachtel, geiser, cv of combiketel. Maar ook een verstopte open haard of allesbrander kan koolmonoxide veroorzaken.


Een CO melder kan je op tijd waarschuwen en daardoor je leven redden.TRILPLAAT EN STROBOSCOOPLICHT VOOR DOVEN EN SLECHTHORENDEN


Deze accessoires kan gekoppeld worden aan rook-, hitte- en koolmonoxidemelders en is bedoeld voor doven en slechthorenden die het alarm niet (goed) kunnen horen.


De strobe biedt overdag een zichtbare waarschuwing d.m.v. lichtflitssignalen, terwijl de trilplaat is ontworpen om onder een kussen of matras gelegd te worden en geschikt is voor het wekken van personen om hen te attenderen op een afgaand rookalarm.

LAGE TONEN SIRENE VOOR PERSONEN MET EEN HOOG RISICO


Uit onderzoek blijkt dat personen met een hoog risico, zoals kinderen, mensen met matig of ernstig gehoorverlies, ouderen en mensen die onder invloed zijn van alcohol, eerder wakker worden van een signaal met een lage frequentie dan van een reguliere rookmelder.


Deze melder is speciaal ontworpen om deze personen, in geval van brand, sneller te waarschuwen.


Het alarmsignaal klinkt met een lage frequentie van 520 Hz en een geluidsvolume van minimaal 85 DB op een afstand van 3 meter. Bovendien gaat een rood alarm-LED knipperen.

CONTROLE UNIT KOPPELBAAR SYSTEEM; WI-SAFE2


Alle Wi-Safe2 melders zijn draadloos aan elkaar te koppelen, waardoor alle melders alarm geven bij brand. Hierdoor wordt je ook gewaarshuwd op zolder bij bijvoorbeeld een brand in de keuken.


Met deze conrole unit kun je eenvoudig traceren welke melder als eerste in alarm ging en ook snel alle melders uitzetten.

VLUCHTWEGVERLICHTING


Rook en andere giftige gassen ontwikkelen zich razendsnel en tasten direct je reactievermogen en zintuigelijke waarnemingen aan. Zelfs in je eigen huis kan je daardoor volledig gedesoriënteerd raken.


Door het plaatsen van een lamp met speciale lichtkleur, kun je ervoor zorgen dat je zicht bij rookontwikkeling sterk verbetert.


Deze noodverlichting is overal te plaasten, ook daar waar er geen stroom voorhanden is.


De speciaal ontwikkelde 180º detectie wordt direct geactiveerd bij beweging in het donker en blijft branden zolang je je in het detectiegebied bevindt. Nachtelijk stoten of struikelen hoeft dus ook niet meer.

BRANDBLUSSER


Tja, en gaat het dan toch mis, dan is het handig om een brandblusser in de buurt te hebben.


Deze schuimblusser is compact, licht en snel en gemakkelijk in gebruik.


De blusser werkt net als een bus haarlak en is dus snel te pakken en te gebruiken. En de blusser neemt niet veel plaats in.


Deze brandblusser kan gebruikt worden voor vrijwel elke beginnende brand; ook voor frituurvet, elektrische apparaten en kleine vloeistof branden.


De brandblusser is bestand tegen vorst en in de wintermaanden 100% brandveilig. Het werkt met schuim dus schade voor de omgeving bij gebruik is minimaal. Ideaal voor in huis, boot, caravan en schuur.

FIRE KNOCK OUT


De Fire Knock Out is een nieuw en revolutionair middel om branden te bestrijden.


De blusser werkt razendsnel zodra het in aanraking komt met vuur. De ontstane brand kan direct bij de start worden bestreden, waardoor vervolgschade beperkt blijft.


Het is eenvoudig in gebruik, licht in gewicht en heeft een geringe afmeting.


Doordat de blusser zichzelf activeert is het product uitermate geschikt om vuurhaarden, die ontstaan in onbewaakte ruimtes, direct te bestrijden. Ideaal voor in huis (met name voor in de meterkast), caravans, garages, schuren, boot en auto.

BRANDWONDENSPRAY


Met deze brandwondenspray kun je snel beginnen met de behandeling van brandwonden.


De spray verkoelt de huid, verlicht de pijn en stopt de ontwikkeling van de brandwond.


✅ Zorgt voor directe verkoeling
✅ pH neutraal
✅ Hypoallergeen

EHBO KOFFER


Een ongelukje zit altijd in een klein hoekje en dan is het prettig als je snel hulp kunt verlenen.


De meeste ongelukken komen rondom het huis voor, op school of op het werk. Daarom is het prettig als je altijd de juiste EHBO-materialen bij de hand hebt.


Vergeet niet om de koffer minstens 1x per jaar te controleren op compleetheid en vervaldatum producten. Vooral als je opgroeiende kinderen hebt, kan het zijn dat de inhoud van de koffer periodiek aangepast dient te worden.


CURSUS EHBO BIJ

VOLWASSENEN OF KINDEREN


Aangezien de meeste ongelukken voorkomen in en rond het huis, op school of op het werk, zijn er redenen genoeg om aandacht te besteden aan EHBO.


Er zijn diverse cursussen, gericht op volwassenen of op volwassenen.


Reanimeren, het gebruik van de AED en alle vaardigheden om in iedere situatie EHBO te kunnen verlenen: je leert het allemaal tijdens deze EHBO cursussen.