Droge blusleidingen

Droge blusleidingen / Hogedruk droge blusleidingen / Brandputten
1 2

Droge, Hogedruk blusleidingen en brandputten
Safetycall Brandbeveiliging verzorgt het jaarlijks controleren, repareren en 5 jaarlijks beproeven van droge blusleidingen.
De werkzaamheden voor het 5 jaarlijks periodiek beproeven en afpersen van droge blusleidingen, wordt geheel uitgevoerd conform de NEN 1594:2006.
Het beproeven kan alleen worden uitgevoerd nadat de jaarlijkse controle/onderhoudswerkzaamheden zijn uitgevoerd,
en de eventuele geconstateerde gebreken zijn verholpen.
Rapportage van de bevindingen aan de afdeling Preventie van de Brandweer,
het geen onderdeel uitmaakt van de voorschriften, nadat de leidingen drukvast zijn bevonden wordt dit geheel door ons bedrijf verzorgt.
Safetycall werkt hierbij nauw samen met gecertificeerde partners.

Hoge druk droge blusleiding
Ook de nieuwe hoge druk droge blusleidingen kunnen door ons onderhouden en beproefd worden.
Wilt u de bedrijfszekerheid van uw veiligheidsmiddelen verhogen, maar uw onderhoudskosten verlagen?
Safetycall Brandbeveiliging biedt u service en onderhoud aan met aantrekkelijk geprijsde diensten.
Door inspectie en/of onderhoud van uw veiligheidsmiddelen aan Safetycall uit te besteden houdt u service en onderhoud niet alleen overzichtelijk maar ook heel betrouwbaar.
Safetycall onderhoudt droge blusleidingen. Wij doen dit conform de NEN 1594 norm. Daarnaast kunnen we het hele traject van opdracht tot installatie voor u verzorgen. Tevens kunt u voor advies bij ons terecht.

Waarvoor is een droge blusleiding?
Op het moment dat er in een groot (of hoog) gebouw brand uitbreekt, is de kans heel groot dat er zich tijdens het blussen door de brandweer, er veel tijd verloren gaat aan het naar boven transporteren van slangen en/of het uitrollen hiervan. Om het tijdsverlies zo veel mogelijk in te perken, is het noodzakelijk dat in sommige gebouwen droge blusleidingen aanwezig zijn.
De droge blusleidingen zijn vervaardigd uit buizen gemaakt van staal. Met nog daarbij brandslang- en voedingsaansluitingen. Dit zorgt ervoor dat de brandweer, met de pompinstallatie van een brandblusauto, de gewenste hoeveelheid water zeer snel op de benodigde plaats kan transporteren.

Wanneer heb ik droge blusleidingen nodig?
Droge blusleidingen moeten verplicht aanwezig zijn bij
Een gebouw wat rondom moeilijk te bereiken is door brandweer voertuigen.
Een gebouw wat erg uitgestrekt is.
Wanneer de allerhoogste verdiepingsvloer van een gebouw, twintig meter boven het maai veld ligt. (Dit is afhankelijk van afmeting en de indeling)
Binnen de direct omgeving (veertig meter) is het wel noodzakelijk dat er een brandkraan te vinden is. Ook zijn deze blusleidingen slechts gemaakt voor een lage druk. De HD-droge blusleidingen worden niet meer gebruikt.

Bent u geïnteresseerd of wilt u graag vrijblijvend informatie over onze diensten en producten dan kunt u op onderstaande manieren contact met ons opnemen.
- Via e-mail; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Telefonisch op nummer; 06 40 33 57 10
Bij ons kiest u voor 100% zekerheid, continuïteit en gemak.